BLANTERSWIFT101

Sosyal, Yenilikçi, Biraz Da Asi; Kova Burcu!

5 Haziran 2016 Pazar
Sosyal, Yenilikçi, Biraz Da Asi; Kova Burcu!
Basitçe sıra dışı olarak tanımlayabileceğimiz kova burcu, yenilikçi yapısı nedeniyle kendini ve çevresindekileri sürekli zamanın ötesine taşıma çabasındadır. Bu yenilikçiliğin yanı sıra kova burçları, toplum değerlerini hiçe sayan davranışlarda bulunabilir, bu sebeple asi ve huzursuz görünebilirler. Oysaki kova burcu aydın olmaktan, aydınlatmaktan yanadır ve çevresindekilere çok şey öğretebilir.
Kova burcunun dikkat çeken bir diğer özelliği ise sosyal olmasıdır. Yaş veya sosyal statü fark etmeksizin tüm kovalar arkadaşlarına düşkün, sosyal hayatlarında etkindir. Elle.com.tr’nin söylediğine göre, eğer kova burcu bir sevgiliniz varsa, onu kendinize saklamayı beklemeyin. O arkadaşlarıyla sıkça görüşmek isteyecek, görüşmesi gereken arkadaşlarının sayısı ise sizi baş başa kalma hayallerinizden alıkoyacaktır. Ayrıca, bu son derece sosyal hayatında tarafsızlığı ilke edinmiş olan kova burcu, bir tartışmada eğer haksızsanız sizi savunmayabilir, üzüleceğinizi dahi bilse tarafsızlığını bozmayabilir. Kova burcu, tüm bu davranışları yüzünden duygusuz biri gibi görünse de aslında sizi sürekli koruyan ve kollayan bir yapısı vardır. Uzaktan izler ve gerektiğinde yanınızda olmak için hiç gecikmez.
Özgürlük, kova burçları için vazgeçilmez bir kavramdır. Ne kısıtlanmayı ne de kısıtlamayı sever. Çocuklarını özgürlükçü bir anlayışla yetiştirme taraftarıdır ve sadece çok gerekli anlarda müdahale etmeyi prensip edinir. Kendi özgürlüğünün kısıtlandığını fark ettiğinde ise akılcılığı bir kenara bırakıp son derece kırıcı bir tutum sergileyebilir. Yetişkinlerde görülen bu özelliklere ek olarak, kova burcu çocukları sıra dışı zekâlarını küçük yaşlarda gösterirler. Öğrenmeye oldukça hevesli olan bu çocuklar, icatlara ve yeniliğe meraklı küçük mucitler olarak karşımıza çıkabilir. Elle.com.tr’de belirtildiği üzere, oyuncaklarını parçalarına ayırıp farklı şekillerde birleştirme merakı, onun farklı şeyler deneme hevesine güzel bir örnek olarak gösterilebilir.

Yenilikçi özelliklerini kıyafetlerine de yansıtmaktan çekinmeyen kova burcu sıra dışı giyinerek dış görünüşüyle de çağın ötesine olan merakını belli eder. Tarzında orijinal ve teknoloji çağını anımsatan öğeler barındırması, onun yeniliğe düşkünlüğünün bir dışa vurumu olarak ele alınabilir. Kova burcunun taşı, rengi, gezegeni, anlaştığı burçları ve daha başka birçok özelliği için Elle.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Bu Blogda Ara